تبلیغات نیوز- سعید میرشاهی: با شیوع ویروس کرونا در جهان و انتقال آن به ایران، و در پی آن جان باختن و ابتلای جمعی از هموطنان مان به این ویروس، اخبار و اطلاعات گمراه کننده و جعلی در رسانه ها خصوصا شبکه های اجتماعی شدت گرفته است. در این میان، سوء استفاده برخی افراد از شرایط بحرانی موجود از طریق تبلیغات فریبنده و نادرست، فضای جامعه را تحت تاثیر قرار داده است خصوصا وقتی پای سلبریتی ها و تبلیغ شربت ضد کرونا در میان باشد.
در حالی که پزشکان، ویروس شناسان و متخصصان حرفه پزشکی و سلامت، هنوز از ناشناخته بودن و جدید بودن ویروس کرونا سخن می گویند و اینکه هنوز روش درمان آن کشف نشده است، استوری تبلیغاتی جنجالی بهنوش بختیاری، بازیگر شناخته شده سینما و تلویزیون درباره شربت گیاهی ضد کرونا، فضای شبکه های اجتماعی را ملتهب کرده و اعتراض کاربران را به دنبال داشته است.
این تبلیغ اغراقآمیز درفضای مجازی در حالی صورت می گیرد که تمام مردم به شدت نگران ابتلا به این ویروس و سلامت خود هستند و حتی استرس و دغدغه برخی افراد تا جایی است که تصور مرگ ذهن و روان آنها را پریشان کرده است. در این حالت، عده ای، با احتکار ماسک و ژل های ضدعفونی و سایر اقلام بهداشتی، با روان مردم بازی می کنند و برخی دیگر با تبلیغات.
این در حالی است که اتفاقا از سلبریتی ها یا چهره های مشهور به ویژه هنرمندان، ورزشکاران و افرادی که به دلایل مختلف، فالوور و دنبال کننده های متعددی در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی دارند، انتظار می رود در این زمینه، اطلاع رسانی و با استناد به مراجع رسمی انجام دهند و یا سکوت کنند.
در حالی که طی روزهای گذشته، به کرات عنوان شده که بهترین راه عدم ابتلا به کرونا، پیشگیری از آن است و فعلا درمانی ندارد، سوءاستفاده از اعتماد مخاطب است؛ آن هم در قالب تبلیغات که بسیاری از مردم در حالت عادی نیز به آن حساسیت دارند و آگهی های تبلیغاتی را فریبنده می دانند. از این رو برخی کاربران علاوه بر گلایه از بهنوش بختیاری، خواهان برخورد با وی به خاطر تبلیغات گمره کننده و دروغین شده اند.
برخی از پیام های کاربران در تصویر زیر قابل مشاهده است:
این کاربران ضمن انتقاد از پدیده سلبریتی پروری در فضای مجازی نسبت به این اقدام غیراخلاقی خانم بازیگر برای دریافت پول حاصل از تبلیغات و بازی با جان مردم در این شرایط حساس کشور انتقاد کردند.
در همین رابطه، سید یاسر رایگانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی امروز، سه شنبه، 6 اسفندماه 98، درباره ماجرای تبلیغ شربت پیشگیری از ویروس کرونا در فضای مجازی توسط یکی از سلبریتیها و احتکار ماسک و سایر اقلام بهداشتی و مرتبط با سلامت مردم توضیح داد.
رایگانی گفت: در روزهای گذشته یکی از سلبریتیها در فضای مجازی اقدام به تبلیغ شربت پیشگیری از ویروس کرونا میکرد که به دستور دادستانی تحت پیگیرد قانونی قرار گرفت، لذا از شهروندان درخواست میکنیمکه به این گونه تبلیغات توجه نکنند.
وی با اشاره به کشف بیش از ۳ میلیون ماسک در تهران گفت: در ۲۴ ساعت گذشته با همکاری سازمان اطلاعات سپاه تهران از یک انبار ۳ میلیون ماسک کشف شد. وی افزود: از تعداد ماسکهای کشف شده یک میلیون آن به دانشگاههای علوم پزشکی تحویل و ۲ میلیون ماسک دیگر به هیأت امنای وزارت بهداشت تحویل داده شد.
رایگانی گفت: ۵۰۰ هزار ماسک دیگر کشف شده را در اختیار سازمان علوم پزشکی قرار دادیم که هم اکنون در حال توزیع این کالا هستند. وی افزود: در استان کرمانشاه ۲۵۰ کارتن بزرگ دستکش یکبار مصرف کشف شد. به گفته وی، ظرفیت تولید ماسک در کشور بیش از ۲ میلیون مورد است، اجازه دهید ماسکهای تولید داخل به دست افراد نیازمند برسد.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی همچنین تصریحکرد: متاسفانه شاهد احتکار برنج، شکر و گوشت در کلانشهرها بودیم و هم اکنون این موضوع به شهرهای کوچک نیز رسیده است.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی به قیمت ماسکها نیز اشاره کرد و گفت: طبق مصوبه وزارت بهداشت نرخ ماسکهای فیلتردار و بدون فیلتر به ترتیب ۵۱۰ و ۴۱۰ تومان است که عرضه ماسک با قیمتی بیش از این گرانفروشی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه سازمان تعزیرات حکومتی با محتکران ماسکها برخورد شدید خواهد کرد، تصریح کرد: اجازه واردات ماسک به وارد کنندگان داده شده است.
شرم کن خانم کاسب کرونا!
همچنین کاوه معین فر در عصر ایران طی یادداشتی با انتقاد شدید از رفتار بهنوش بختیاری در مطلبی با عنوان: «شرم کن خانم سلبریتی! خانم کاسب کرونا!» نوشت:
" چند روزگذشته به دلیل خطر ابتلا به شیوع بیماری کرونا بسیاری از اقلام بهداشتی مانند ماسک، محلول ضد عفونی کننده و ... از سوی مردم خریداری شده و نایاب شدهاند.
در این میان اتفاقات ناخوشایندی هم رخ داده است از افزایش سرسامآور قیمتها ، احتکار ، گرانفروشی و ... همین وسائل بهداشتی، اما آنچه در این میان بسیار ناراحتکننده و تاسف آور است کاسبی و سواستفاده برخی افراد با بهره بردن از ترس و نگرانی مردم در شرایط خاص پیش آمده است.
انسان وقتی در موقعیت خطر و نا ایمن قرار میگیرد به هر حرفی که احساس کند شاید نجات دهنده باشد اعتماد میکند و اینجاست که اتفاقات ناخوشایند و فرصت طلبان دام خود را پهن میکنند.
ویدیوئی در صفحه اینستاگرام بهنوش بختیاری استوری شد که واقعا تعجب آور و یا بهتر است گفته شود شرم آور است.
خانم بازیگر یک محلول گیاهی در دست گرفته و از تاثیرات آن بر دستگاه تنفسی گفته و در لابلای این حرفها اشاره میکند به بیماریهای ویروسی و مشخصا از ویروس کرونا هم اسم آورده و بعد محصول مورد نظر را تبلیغ میکند و ...
اگرچه سعی دارد با شلوغ بازی و در قالب پکیجهایی چون کبد چرب و بیماریهای تنفسی این حرفها را بزند ولی مشخصا به بیماریهای ویروسی و ویروس کرونا اشاره میکند!
پرسش این است که این محلول یا مایع درمانی چیست؟ آیا استانداردهای سلامت و بهداشت و درمان را دارد که ایشان در صفحهای با چند میلیون فالوئر دارد آنرا تبلیغ میکند؟ آیا اساسا اجازه دارد در این زمانه پر از استرس و نگرانی بابت ویروس کرونا با چنین دستاویزی به فروش محصول بپردازد؟ آیا هیچ وزارتخانهای، نهادی، سازمانی و ... نباید نظارتی حداقلی بر چنین رویههایی داشته باشد؟
آیا هیچ کسی نباید به خانم سلبریتی بگوید بر چه اساسی چنین ادعایی را مطرح میسازی؟
شاید اساسا اون دارو هم هیچ مشکلی نداشته باشد و در راستای همون کبد چرب و تقویت سیستم تنفسی کارآمد باشد ولی مشکل این سواستفاده زمانی و واژگانی از ویروس کرونا و ارتباط دادن به آن است که ناامیدی را در دل آدم میکارد!
با توجه به اینکه چین به عنوان مبدا شروع این بیماری کرونا وکشورهای اول صنعتی جهان رسما اعلام کردهاند که هیچ دارویی برای پیشگیری و یا درمان ویروس کرونا 19 وجود ندارد دیدن چنین ویدیوهایی فقط نشان از فرصتطلبی آن افراد دارد.
این قبیل سلبریتیها که از هر موقعیت و فرصتی فقط به فکر گرفتن آگهی و طبیعتا پول در آوردن هستند را واقعا با هیچ واژهای نمیتوان توصیف کرد؟ چگونه ؟ چرا؟ و به چه قیمتی؟ آیا هیچ خط قرمزی برای شما وجود ندارد؟
با خنده، شوخی و ظاهر موجه اصل غلط کاری که انجام میدهید را نمیتوانید تغییر دهید. (در آخر ویدیو تعداد تپقهایش را با خنده رفع و رجوع میکند!)
امثال بهنوش بختیاری آزادند هرگونه که دوست دارند زندگی کنند و هر محصولی را تبلیغ کنند ولی ما هم باید هوشیار باشیم که بنابر موقعیت حساسی که برایمان پیش آمده است گول نخوریم.
گویا برخی دیگر هم به شکلهای دیگر درحال تبلیغ پودر یا قرص و ... ضدکرونا هستند ولی واقعیت این است که تمامی این موارد هیچ پایه و اساس علمی و پزشکی ندارد و فقط جهت فروش بیشتر است.
در چنین موقعیتی تنها کاری که میشود کرد این است که خود مردم مراقب همدیگر باشند و توصیههای اصولی و بهداشتی را فقط از منابع معتبر پیگیری کنند.
یک متخصص بیماریهای عفونی در تلویزیون اعلام کرد استرس میتواند سطح ایمنی بدن را کاهش دهد پس سعی کنید به هیچ عنوان حرص و جوش نخورید و از استرس گرفتن دوری کنید.
گول کاسبان مختلف را نخوریم و یادمان باشد که چنین مسائلی فراتر از یک نفع یا سود چند روزه است و شرم بر کسانی که از هر فرصتی استفاده میکنند تا جیب خود را پرتر کنند."
با روند موجود و سوء استفاده از شرایط بحرانی توسعه ویرس کرونا در کشور، افزایش سواد رسانه ای و سواد تبلیغاتی به شدت ضروری است تا در این وضعیت، بازار مکاره سوداگران کرونا رونق نگیرد.
7 توصیه روان شناسان امریکایی به والدین: نوجوانان چگونه با رسانه های اجتماعی تعامل کنند؟
جنگ برندهای اینترنت ماهواره ای: غول اروپایی یوتل ست و وان وب، رقیب جدی استارلینک
رسانه های اجتماعی و آزادی بیان: محدودیت ها کدامند؟
اسلینترنت یا اینترنت تکه تکه و چیرگی تبلیغات سیاسی: کدام کشورها و چرا به دنبال شبکه ملی اینترنت هستند؟
تبلیغات و رسانه های اجتماعی: کاهش استرس یا افزایش اضطراب؟/ بازنمایی اینستاگرام در زندگی روزمره
خوش قیافه های خوش فروش: تاثیر تبلیغات توسط چهره های زیبا بر فروش/ چرا اینفلوئنسرها به دنبال استفاده از تصاویر دستکاریشده دیجیتال هستند؟
آسیا با 14 کشور و 71.6 درصد بدترین قاره جهان: تاثیر محدودیتهای VPN بر 47.3 درصد جمعیت جهان
هر انچه باید درباره ممنوعیت تبلیغات تیک تاک در آمریکا بدانید
جنگ هوش مصنوعی بین گوگل و بینگ: ChatGPT چگونه بر ارزش سهام آلفابت تاثیر میگذارد؟
تاثیر منفی رسانه های اجتماعی بر سلامت روان / ممنوعیت تیک تاک، تبلیغات رسانه های اجتماعی و اختلال ذهن
بهترین ایده های تبلیغاتی برای سال 1402
تاثیر تبلیغات تجارت االکترونیک: از گوگل تا آمازون
عصر جدید تبلیغ فروش اقساطی: BNPL چیست؟
تیک تاک؛ از مهمان ناخوانده تا قدرت تبلیغات؛ کاربران ماهانه: 843 میلیون نفر، استفاده و تماشای روزانه: 46 دقیقه،180 ویدئو
هزینه سالانه جرایم سایبری برای اقتصاد جهانی تا سال 2025: 10.5 تریلیون دلار
بازخوانی یک روایت 30 ساله؛ «زر» از ماکارونی تا «کام»
رفتارشناسی پژوهشگران تحقیقات بازار: ضرورت و نتایج
از تهدید تجارت تبلیغاتی رسانه های اجتماعی تا پایان عصر شبکه های اجتماعی
توقف کالاهای ترانزیتی در بنادر و مرزها به دلیل اختلاف گمرک و شرکت های بیمه/ خسارات هنگفت شرکت های حمل و نقل و ترانزیت
چالش های حمل بار جاده ای از سنتی تا آنلاین/ آینده استارتاپ های باربری آنلاین در ایران
دکتر احمد روستا، پدر علم بازاریابی نوین ایران
بازاریابی به زبان ساده: 100 آموزه بازاریابی و مدیریت بازاریابی از زنده یاد دکتر احمد روستا، پدر بازاریابی نوین ایران
فرگشت تبلیغات
روایت مالباختگانی که اسیر تبلیغات و کلاهبرداری مشاوران املاک شدند
تبلیغات دانشگاههای ترکیه با اخذ هزینههای میلیاردی برای پشت کنکوری ها
چرا فروش نرم را باید به فروش سخت ترجیح دهیم؟
لوگوهای خلاق در تبلیغات شرکت ها
تبلیغات کاذب و شغلهای کاذب: نرخ شهادت در دادگاه از ۵۰۰ هزار تا ۵۰ میلیون تومان و گریه کن حرفه ای!
20 رمزارز برتر دنیا را بشناسید: رواج تبلیغات رمزارزهای معروف
شهرآورد تبلیغاتی سرخابیهای پایتخت: «شهر فرش» یا «آقای فرش»؟
پرونده تداوم تبلیغات غیرمجاز دانشگاهی: بفرمایید کارشناسی ارشد!
3 ترند فناورانه خدمات بانکی و شرکت های سرمایه گذاری در سال 2022
صفر تا صد ورود به تجارت الکترونیک: گوگل، رقیب آمازون می شود؟
یادداشت دکتر ایرج قره داغی درباره درگذشت محسن میرزایی، پیشکسوت تبلیغات
محسن میرزایی، پیشکسوت و شناسنامه تبلیغات مطبوعاتی در ایران درگذشت
شصت و هفتمین نشست تخصصی کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان برگزار شد
ماسک درباره توییتر: چطور تبلیغات کنندگان بدانند در قبال پول شان چه دریافت می کنند؟
ایران و فرصت تبلیغات در جام جهانی قطر 2022
نحوه کاربرد فرايند تحقيقات بازاريابي در فست فودها
همکاری لگو و اپیک گیمز برای ایجاد محیط دیجیتال جدید ویژه کودکان
18 راه برای خراب کردن شهرت تان در فیس بوک!
فقط تبلیغات کافی نیست: گرانی اینترنت؛ از چراغ سبز قیمت تا چراغ قرمز کیفیت
تاثیر آموزش مهارت های سه گانه رایانه ای در تبلیغ مهدکودک ها
کاسبان اختلال اینترنت ثابت مخابرات / سود میلیاردی سرویس دهندگان اینترنت همراه
تبلیغات فریبنده کنسرت خوانندههای فارسی زبان و کلاهبرداری از طریق اعلام نرخ غیرواقعی
8 شاخص مهم درباره هاست سرور گیم که باید به دنبال آن باشید
وقتی تبلیغات فریبنده و دروغین، جراحی زیبایی را در صدر شکایت از پزشکان قرار می دهد
7 تکنیک تبلیغاتی و کاربردی برای تاثیر مثبت رسانه های دیجیتال بر یادگیری کودکان
5 ویژگی ضروری یک اپلیکیشن موبایلی برای موفقیت در تبلیغات و تجارت الکترونیک
فناوری، چگونه به پایداری کسب وکار کمک می کند؟
4 نکته مهم که باید در تجارت بیت کوین بدانید
تبلیغات رمزارزها و سه دلیل برای سرمایه گذاری در زمینه سکه های حریم خصوصی
ادغام شرکتهای موبایل و لوازم الکترونیکی مصرفی سامسونگ
بهترین، جذاب ترین و هیجان انگیزترین لپ تاپ های ۲۰۲۲ کدامند؟
مزایا و دلایل برون سپاری توسعه نرم افزار به شرکت های متخصص فناوری
متن کامل طرح مجلس درباره فضای مجازی و پیام رسان ها: جایگاه و وضعیت تبلیغات در پیام رسان های داخلی و خارجی
چگونه فناوری ها بودجه تبلیغات انتخاباتی را کاهش می دهند؟/ بازاریابی فناورانه در خدمت تبلیغات کاندیداها
تاثیر کرونا بر شاغلان روزنامه نگاری و آگهی رسانه ها/ روش های مقابله با کاهش درآمد آگهی آژانس های خبری در دوران کرونا
بررسی بازار سیاه آگهی های واکسن کرونا در جهان از ابتدا تا کنون + قیمت ها
7 باید و نباید اینستاگرام برای حساب های تجاری
نقدی بر مشتری مداری در شیوه پیگیری اقساط بانک مسکن/ بانک: اخطار است! مشتری: تهدید است! / هیچ وقت یک مشتری را تهدید نکنید!
نارضایتی مشتریان از "امن ترین پیک ایران" / الوپیک گفت پرونده شکایت زیاد است، می توانید به مراجع قضایی مراجعه کنید!
از تبلیغ تا ضدتبلیغ؛ واکسن ایرانی کرونا: بزنیم یا نزنیم؟!/ دوقطبی سازی سلامت در سایه تبلیغات
پرونده تبلیغات سایت های شرط بندی توسط سلبریتی ها: به نام کاربران، به کام قماربازان!
ماجرای شستا و آگهی مزایده 68 میلیارد تومانی ساختمان فدراسیون فوتبال
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا شد/ مقایسه و تحلیل هزینه تبلیغات انتخاباتی بایدن و ترامپ/ تبلیغات بیشتر = رئیس جمهوری؟!
تبلیغات ثبت نام و فروش واکسن «آنفلوآنزا» در فضای مجازی ممنوع است
تبلیغات رسانه ای و مدعیان طب سنتی، متهمان اصلی کاهش مصرف لبنیات در کشور! / تبلیغاتی که درباره روغن پالم شده، درست نیست
احراز هویت کاربران و کالاهای ارائه شده در حوزه خودرو و مسکن الزامی شد
کاهش حقوق بازیکنان بارسلونا به خاطر قطع درآمدهای ناشی از تبلیغات
16 پیشنهاد برای افزایش درآمد در دوران رکود با استفاده از تبلیغات
دستبند هوشمند شرکت «ردمی» وارد بازار شد
دستگیری کلاهبردار میلیاردی فروش داروی ضدکرونا
کمک مالی فیسبوک به رسانههای جهان در دوران «کرونا»
ماجرای تبلیغات گسترده ثبت نام یارانه کرونا و تسهیلات چهار درصدی: از شایعه تا واقعیت
فروش اینترنتی دارو ممنوع است
دستگیری عاملان انتشار اخبار و تبلیغات کذب کرونایی
گوگل: حذف میلیون ها تبلیغ ماسک و مواد ضدعفونی برای مبارزه با سودجویان کرونا
برخورد قاطع با منتشرکنندگان آگهیهای جعلی فروش اقلام دارویی و بهداشتی مرتبط با کرونا
از ادعا تا واقعیت: درآمد 285 میلیاردی تلویزیون از آگهی های سریال پایتخت/ هر قسمت 19 میلیارد
هزینههای تبلیغات ارزش افزوده چه زمانی به مشترکان برمیگردد؟
دستگیری فروشنده مواد ضدعفونی در سایت دیوار
وضعیت تبلیغات گردشگری و تورگردان ها در ایام کرونا/ وام ۱۲ درصدی کرونا حکم جریمه را دارد
صفر تا صد پنل نمایندگی پیامک
از "طبیعت" تا تراریخته: تیزری که صدای موافقان را درآورد/ واکنش شدید مرجع ملی ایمنی زیستی به تبلیغ روغن غیرتراریخته: تشویش اذهان عمومی است
مسابقه کرونایی «جان من ایران من»: از حمایت تا مبارزه
یک بام و دوهوای تبلیغات در ایام کرونا: حراجستون مرگ!/ الان بساط تان را جمع کنید/ رفاه در کرونا نیست
انواع شگردهای دروغین تبلیغات کرونایی: از ماسک تا محصولات ضدعفونی/ با 124 تماس بگیرید
فیس بوک، نمایش تبلیغات مرتبط با کرونا را ممنوع کرد
تبلیغات گسترده سایت های شرط بندی و تجربیات تلخ کاربران
پویش اینستاگرامی مجری مشهور برای رونق کارآفرینی زنان در عصر کرونا
داستان زندگی خلافکاری که صاحب برند شد!
تبلیغات گمراه کننده تویوتا علیه خودروهای برقی
چیزی به نام سلول بنیادی تخمک نداریم؛ تبلیغات آن، کذب است
تبلیغات ویروسی بدتر از ویروس کرونا
از اسنپ تا پارس آنلاین: جزییات تبلیغ برندهای محبوب ایرانی در ال کلاسیکوی محبوب دنیا
کرونا، نوروز و تبلیغات موسسات کنکور برای اردوی مطالعاتی!
تبلیغات و کرونا: از بهنوش بختیاری و تبلیغ شربت ضدکرونا تا بازار سوداگران ماسک و اقلام بهداشتی
انتقاد یونیسف و سازمان بهداشت جهانی از تبلیغات مضر صداوسیمای ایران برای سلامت کودکان
آگهی 18 + در مترو: رحم اجاره ای با 3 میلیون درآمد! +عکس
نظرات کاربران